hauptwerk

In het Duits betekent Kreuen arbeiders. Op de werkvloer zal iedereen bekend staan als werknemer.

Hoofdwerkafdeling is de term die wordt gebruikt om de verdeling van werknemers in een grote vestiging aan te duiden. Hauptwerk omvat alle werkzaamheden die aan een bepaalde persoon is toegewezen. Het belangrijkste werk wordt gedaan door fabrieksarbeiders, kantoorpersoneel, winkelmedewerkers en andere werknemers.

Hoofdwerkkantoor: Een hoofdwerkkantoor is de plaats waar alle administratieve activiteiten en werkactiviteiten worden uitgevoerd. Het is meestal de plaats waar arbeiders samenkomen en waar bestellingen worden uitgedeeld. Hoofdwerkkantoren hebben doorgaans enkele duizenden medewerkers. Main Work Offices is te vinden in de belangrijkste productiecentra of in grote distributiecentra.

Trabajo: Een trabajo is een soort cafetaria of gemeenschappelijke ruimte. Trabajo komt voor in het Spaanse woord trabajado. Trabajado is de plek waar werknemers elkaar ontmoeten en werkgerelateerde kwesties bespreken. Trabajado heeft meestal een grote cafetaria en een ruimte waar klanten kunnen betalen en fooien kunnen achterlaten. Het woord Trabajado komt van twee woorden: Traba betekent brood en la betekent straat.

Trabajado: De Trabajado is verdeeld in twee delen. Het eerste gedeelte bestaat uit de cafetariagebied waar medewerkers lunch, koffie, vruchtensappen en een keuze aan eten krijgen. Het andere gedeelte is de à la cart, waar de arbeiders hun maaltijden, koffie en soep krijgen. Trabajados zijn over de hele wereld te vinden, maar in Spanje zijn de beste en meest bekende te vinden in de regio Andalusië.

La Trabajada (departement) ligt in het midden van Spanje en is een van de grootste vakbonden en werkgeversverenigingen van het land. Hier vindt u het grootste aantal banen dat is gevestigd in de Andalusische regio van Spanje. Het hoofdkantoor van de la Trabajada bevindt zich in Cerro del Popolo, Sant Feliu de Guixols.

Centro de la Trabajada bevindt zich in Malaga. Het heeft een van de grootste treinstations van heel Spanje en is goed verbonden met vele andere steden, zoals Malaga, Valencia, Andalusië en Cadiz. Hier vindt u de belangrijkste kantoren van de la Trabajada. Andere kleinere industriële centra zijn de afdelingen van Altea en Santa Pola.

De belangrijkste taak van het secretariaat van economische zaken (Spaanse ministerie van economie) is het voorkomen van discriminatie van werknemers.

Het belangrijkste werk van dit ministerie omvat het bepalen van de arbeidsomstandigheden en de wetten die werknemers beschermen tegen oneerlijke behandeling, door de werkgevers of door andere openbare instanties op het werk. Ze zorgen er ook voor dat de Spaanse economische wetten worden nageleefd door alle partijen die bij een bepaalde activiteit betrokken zijn, ook door de Spaanse autoriteiten. Hier vindt u ook de hoofdkantoren van de Generalitaires.

Het secretariaat van Arbeid en Sociale Zekerheid (Spaans Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Ontwikkeling) is belast met de preventie van discriminatie en geweld tegen arbeiders en werknemers, op het werk en op straat. Hier vindt u het hoofdkantoor van de Generalitaires. De Generalitaires zijn de organisaties die zich bezighouden met het innen van rechten voor het onderhoud van de wegen van een land. Daarnaast houden ze zich ook bezig met het vervoer over land en de ontwikkeling van de economie van het land. Dit zijn twee takken van het secretariaat van arbeid en sociale zekerheid.

Lees meer op deze webpagina: Noorlander Orgels