motor tuning

Engine Tuning is de eenvoudige aanpassing of wijziging van de regeleenheid van uw verbrandingsmotor om optimale prestaties, zuinigheid, duurzaamheid, vermogen of vermogen te bereiken. De term motortuning roept beelden op van autoliefhebbers die hun motoren tunen en aanpassen om bepaalde effecten of opzichtige looks te bereiken. In tegenstelling hiermee is deze procedure een systematisch en wetenschappelijk proces dat verschillende stappen en verschillende technieken omvat die zullen worden genomen om de goede werking van de voertuigsystemen te waarborgen en een maximale output van de motor te garanderen. Motortuning kan op elke auto worden uitgevoerd.

Motortuning, ongeacht het type, kan worden uitgevoerd voor esthetische of functionele doeleinden. Veel voorkomende aanpassingen die door enthousiastelingen worden gedaan, zijn onder meer het afstemmen van inlaat en uitlaat, afstelling van de prestaties, afstelling van de brandstoftoevoer, afstelling van ontsteking en uitstoot, afstelling van de nokkenas en nog veel meer. Enkele veel voorkomende factoren waarmee gewoonlijk rekening wordt gehouden wanneer u begint met het afstellen van uw motoren, zijn onder meer brandstoftoevoer, verbrandingsprocessen, ontsteking, luchtstroom, emissieprocessen, motorgeometrie en veel meer.

Er zijn verschillende methoden en procedures om uw motor af te stemmen. Enkele voorbeelden van deze procedures zijn olievulling, afstelling van de nokkenas, timing van de verbranding, mapping van de verbranding en vele andere.

Voordat u wijzigingen aanbrengt, is het essentieel om eerst precies te weten wat u doet, zodat u geen tijd en geld verspilt aan iets dat niet echt nodig is. De meeste mensen begrijpen het hele proces van motortuning niet helemaal. Dat is de reden waarom de meeste mensen dit doen zonder alle belangrijke details over het aanpassen van het voertuig te kennen. Onjuiste aanpassingen kunnen tot ernstige problemen leiden, dus het is het beste om eerst goed geïnformeerd te zijn voordat u iets in uw auto plaatst. Dat is het hoofdartikel in deze serie over het aanpassen van een motor.

Het hoofdartikel in deze serie over motortuning behandelt enkele basisprocedures voor het afstemmen. Als je meer wilt weten over het afstemmen van automotoren, lees dan het hoofdartikel. Lees die eerst voordat u andere soorten mechanische tuners voor auto’s in overweging neemt.

Help dit artikel te verbeteren. Ik heb het nodig om beter te zijn. Ik begin mijn ideeën voor deze serie op te raken. Je geeft me de beste die je je kunt herinneren. Onthoud dat een artikel informatie moet bevatten die relatief is. U mag citaten aan andere artikelen toevoegen, zolang deze kloppen.

De meeste mensen weten niets van Engine tuning, maar veel mechanische tuners weten ervan. Veel van deze mensen passen motoren aan voor betere prestaties. Soms veranderen ze de timing van het blok of de cilinderkop om het vermogen van de motor te vergroten of om de motor sneller te laten draaien. Soms passen ze gewoon de timing van de cilinders aan. Ze kunnen al deze wijzigingen aanbrengen met timingapparaten die timingapparaten worden genoemd. Veel van de mechanische tuners zullen de term timingapparaat gebruiken om te verwijzen naar elk soort apparaat dat de timing van een machine of onderdeel verandert.

Soms voegen ze een brandstofinjector toe om het verbrandingsvermogen te vergroten en soms voegen ze een bougie toe. Sommige motoren met brandstofinjectie worden bij het ontsteken gevoed met extra brandstof om de verbrandingskamer te vergroten en de hoeveelheid geproduceerd gas te helpen vergroten. Veel van de afstemmingsapparaten zullen ook de hoeveelheid verstoven gas bij het ontsteken wijzigen voor extra brandstofefficiëntie.

Uitlaatafstemming verwijst naar de tegendruk en inlaatluchtregeling van de verbrandingsmotoren. De hoeveelheid luchtregeling wordt zo aangepast dat de uitlaatgassen zich in een toestand bevinden die de uitlaatgassen efficiënt uit de verbrandingskamer kan duwen. De inlaatopeningen worden ook aangepast om voldoende frisse lucht binnen te laten om de motoren goed te laten werken. Veel uitlaten worden afgesteld met koolmonoxidedetectie om de schadelijke uitstoot van het voertuig te helpen elimineren.

Chiptuning nodig? Chip Performance is dé specialist!

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance.nl