bullet journal

Als je hebt gelezen hoe je een bullet journal kunt starten, weet je waarschijnlijk al dat dit een geweldige manier is om je activiteiten bij te houden. Maar wist je ook dat het ook een prima manier is om je te organiseren? Als u net als de meeste mensen bent, kan de traditionele notebook buitengewoon moeilijk te beheren zijn als u er geen hebt die u georganiseerd kunt houden en gemakkelijk kunt vinden wanneer u iets belangrijks moet opzoeken.

Het is heel gemakkelijk om snel door uw pagina’s te bladeren, maar als u nergens al uw aantekeningen kunt opslaan, is het belangrijk om een bullet journal-systeem te starten om georganiseerd te blijven. In dit artikel laat ik je zien hoe je met een beperkt budget je eerste tijdschrift kunt maken, zodat je gemakkelijk aan de slag kunt en je kunt organiseren. Ik zal uitleggen waarom je een notebook zou moeten gebruiken, in plaats van een computer of een laptop. Na het lezen van dit artikel, zou u meer moeten weten over het starten van een bullet journal-systeem.

Ten eerste, om bullet journaling effectief te laten werken, moet u een soort planner hebben. Deze planner hoeft niets deftigs of duurs te zijn.

Het kan net zo eenvoudig zijn als gewoon gekleurd papier met een paar regels erop. Ik raad het gebruik van Microsoft Word aan, dat gratis is. Zorg ervoor dat u alles heeft wat u nodig heeft in Word, zoals een inhoudsopgave, en u bent klaar om te gaan.

Ten tweede moet je georganiseerd zijn om aan de slag te gaan met je bullet journal-systeem. Een van de redenen waarom mensen een notebook niet blijven gebruiken, is dat ze simpelweg niet weten waar ze de informatie moeten plaatsen die ze proberen te verzamelen. Om met uw nieuwe systeem te beginnen, moet u dus beslissen waar u alle informatie wilt opslaan. Dan kun je beginnen met het categoriseren, zodat je weet waar alles naartoe gaat.

Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden, is om uw notities georganiseerd te houden. Het bullet journal is niet hetzelfde als een traditioneel notitieboekje. Traditionele notitieboekjes hebben secties voor opschrijvingen, afspraken, herinneringen, telefoontjes en dat soort dingen. Met een bullet journal wil je alles apart bijhouden, onder een eigen categorie. Houd er rekening mee dat wanneer u een groot project doet, u uw aantekeningen moet sorteren en niet alles in één grote categorie moet plaatsen.

Als laatste, om aan de slag te gaan met uw bullet journals, moet u ervoor zorgen dat u dagelijkse logboeken schrijft. U moet uw afspraken, uw aantekeningen, uw taken en al het andere dat u dagelijks moet doen, bijhouden. Op deze manier, als u terugkijkt op uw dagelijkse logboeken, weet u precies wat u hebt bereikt. Naarmate u meer leert over het starten van een bullet journal-systeem, zult u ontdekken hoeveel meer u ermee kunt bereiken.

Inspiratie voor je Bullet Journal bij My Lovely Notebook

Op deze website meer informatie hier Mylovelynotebook.nl