Vlees

Barbecueën is zo’n populaire manier om vlees te koken dat het bijna onmogelijk is om een restaurant of bar te vinden waar het vlees op de grill niet wordt gekookt en gebruikt voor gebarbecuede ribben, briskets, kippenvleugels of briskets en bijgerechten.

Gegrilde varkenskoteletten en rundsschouder zijn waarschijnlijk de meest populaire stukken vlees die worden gebruikt voor gegrilde ribben en bijgerechten, maar er zijn er zoveel meer. De vier belangrijkste stukken vlees die het meest worden gebruikt in gebarbecued vlees zijn de ronde biefstuk, filet mignon, rib en schenkel. Elk van deze stukken heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel en aantrekkingskracht, evenals een ander doel voor het barbecue-ritueel.

Ronde biefstuk: Dit type vlees is een ronde biefstuk, ongeveer een derde van de breedte van het mes. De term rond komt van het feit dat alle vier de randen afgerond zijn. Door deze eigenschap kan de biefstuk in dunne lagen worden gesneden, die elk op een andere snelheid lijken. Een dunne plak ronde biefstuk zal bijvoorbeeld snel gaar worden, terwijl een dikkere plak langer nodig heeft. Deze eigenschap is echter ook wat ronde biefstuk zo goed maakt voor koken en eten;

Filet Mignon: Dit is een erg mager stuk vlees. Het is verkrijgbaar in veel verschillende maten en snitten en is vaak favoriet bij het koken in verschillende recepten. De medium dikte is erg fijn voor als je een lekkere maaltijd met veel smaak nodig hebt. Filet Mignon ging ook goed bij het maken van pulled sandwiches of als lekker stuk vlees voor worst en hamburgers. Bovendien, als je een grote fan bent van prime rib, is filet mignon een geweldige snit vanwege de grote hoeveelheden gemarineerd vlees die het bevat.

Rib: Ribvlees heeft een aantal geweldige eigenschappen die het het beste bbq-vlees maken om te kopen. Ten eerste is het heel gemakkelijk te snijden om voor te bereiden. Als je een bakplaat hebt die de hitte van een koekenpan aankan, kun je ribben direct van de grill bakken. Hoe minder vet je aan de buitenkant ziet, hoe beter je het vlees zult proeven.

Runderborst: dit is een erg vet stuk vlees, veel meer dan ribben. Het is een zeer goede keuze voor barbecueën en barbecueën. Als je runderborst gaat kopen, zorg er dan voor dat je dikke stukken vlees koopt, want die behouden hun vorm goed als ze op de barbecue worden gekookt. Als u op zoek bent naar een goedkopere snit, kunt u denken aan runderborst zonder botten zonder vel. De prijs van deze snit is iets hoger, maar het zal u op de lange termijn veel geld besparen. Deze stukken vlees houden ook goed stand en zijn minder vet dan de meeste andere stukken vlees.

Kip: goedkoop vlees betekent niet goedkoop vlees. Er zijn enkele kwaliteitsopties die er zijn als u op zoek bent naar een meer betaalbare stuk vlees. Voor kip kun je zonder botten, vel, kippen, maar voor varkensvlees kun je gewoon gesneden varkenskoteletten kopen. Als u beenloze, velloze kippen koopt, bespaart u waarschijnlijk geld omdat ze de neiging hebben om gezonder te zijn. Als u gewone karbonades koopt, krijgt u sneden van hoge kwaliteit tegen lagere kosten.

Vind meer info: cooltomeatyou.nl